Auzim des cuvântul aromaterapie dar ştim ce înseamnă, ce este aromaterapia?
Definiţia standard ne spune că aromaterapia este o ramură a medicinei alternative care foloseste în tratamente uleiurile volatile obtinute din plante, uleiuri care se găsesc sub denumirea de “uleiuri esenţiale”.
Aromaterapia nu reprezintă o metodă noua de tratament.
Uleiurile au fost folosite pentru proprietăţile lor vindecătoare încă din secolul 1.
Mai târziu însă, prin secolul 11, odată cu descoperirea procesului de distilaţie, au început să fie folosite uleiuri esenţiale distilate, Avicenna fiind cel care a obţinut pentru prima dată uleiuri esenţiale prin aceasta metodă.
Însă abia mai tarziu, în prima jumătate a secolului 19 a început să fie folosit termenul de “aromaterapie”.
Mai exact, în anul 1937 a apărut în Franţa o carte publicată de către un chimist, René-Maurice Gattefossé, apariţia acesteia marcând practic şi actul de naştere al denumirii de “aromaterapie“.
In zilele noastre, aromaterapia este bine cunoscuta ca o ramura a medicinei naturale si alternative, care se dovedeste atat preventiva cat si curativa avand ca scop mentinerea şi întreţinerea starii generale de sănătate si a organismului nostru, energizează şi relaxează totodata organismul fiind foarte potrivită pentru eliminarea stresului de zi cu zi.
Nu este un secret faptul ca unele mirosuri ne pot ridica moralul si imbunatati starea de spirit. Folosind cea mai recenta tehnologie cu ultrasunete, difuzorul de arome este noul trend in aromaterapie, stiinta utilizarii uleiurilor esentiale pentru mentinerea sau ameliorarea frumusetii si sanatatii, pentru confortul fizic si psihologic.
Pulverizarea in atmosfera, realizata cu ajutorul unui difuzor de arome, este una dintre cele mai utilizate si benefice metode de a profita la maximum de uleiurile esentiale.
Apa de la robinet si uleiul esential favorit este tot ceea ce este necesar pentru a crea o atmosfera relaxanta si pentru a imbunatati calitatea aerului pe care il respiram.
Microparticulele volatile ale esentelor care ies din aparat sunt absorbite de plamani, care redifuzeaza, la randul lor, in corp principiile active ale acestor uleiuri, avand nu doar rolul de a crea o aroma placuta si de a inmiresma incaperea, ci si de a intari sistemul imunitar si a stimula capacitatea naturala de vindecare a corpului.
Aceste proprietati terapeutice sunt armonios completate de calitatile aromatice ale uleiurilor si de design-ul modern al aparatului.Prin urmare, noile difuzoare de arome sunt dispozitive ce nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta, fiind un cadou special si apreciat in orice situatie.